طراحی سایت با وردپرس یا کدنویسی؟

ارائه اطلاعات کامل نسبت به دوگزینه از بهترین روش های طرحی سایت با وردپرس یا کدنویسی به شما
طراحی سایت با وردپرس یا کدنویسی؟ - مقایسه وردپرس و کدنویسی

اگر به دنبال طراحی و ساخت سایت هستید و نمی‌دانید از وردپرس یا کد نویسی برای طراحی سایت خود استفاده کنید، این مقاله می تواند به شما در تسریع تصمیم گیری کمک کند. انتخاب پلتفرم نامناسب می‌تواند در طولانی مدت تاثیر منفی در سایت و کسب و کار شما داشته باشد به همین خاطر توصیه می کنیم قبل از هر اقدامی در مورد طراحی وب سایت اطلاعاتی کسب کنید.

اما چگونه متوجه شویم که کدام یک برای ما مناسب‌تر است؟ طراحی سایت با وردپرس یا کدنویسی؟
دو گزینه که همیشه ارزش بررسی را دارند وردپرس و کدنویسی می‌باشند. در ادامه این مقاله به مزایا و معایب هر کدام می پردازیم و برای انواع کسب و کارها گزینه مناسب را معرفی می کنیم.

انواع روش های طراحی سایت

به طور کلی 3 روش برای طراحی سایت وجود دارد. استفاده از سایت سازها، سیستم مدیریت محتوا و کدنویسی سایت. هر کدام را به صورت خلاصه توضیح می دهیم.

سایت سازها

سایت سازها ابزارهایی هستند که طراحی وبسایت را برایمان راحت‌تر می‌کنند و باید به گونه‌ایی باشند که مخاطبان راحت‌تر از آن ها استفاده کنند. به جای پنل مدیریت محتوا یک ویرایشگر دارد که به شما امکان ایجاد صفحات فرعی جدید را می دهد و شما می توانید به سادگی عناصر جداگانه را درج و اصلاح کنید. به لطف سایت سازها شما می توانید در حین کار تغییرات را مشاهده نمایید. البته برای ایجاد و طراحی یک سایت با امکانات پیشرفته و یا سایتی که بازدیدکننده های زیادی خواهد داشت، این گزینه پیشنهاد نمی‌شود زیرا محدودیت های طراحی و زیرساخت های بسیار محدودی دارند.

نکته:

قبل از تصمیم گیری در استفاده از سایت سازها، حتما ادامه مقاله در مورد وردپرس را مطالعه نمایید. وردپرس عمدتاً امکان ویرایش محتوای اولیه را برای افرادی که دانش برنامه نویسی ندارند، فراهم می کند. وردپرس این امکان را به شما میدهد که یک وبسایت جامع ایجاد کنید. اگر شما صاحب یک کسب و کار اینترنتی هستید و همیشه مایلید که در رتبه های برتر گوگل قرار بگیرید وردپرس بهترین گزینه برای شما می باشد زیرا امکانات بیشتر و محیط امنی ارائه می دهد.

پلتفرم سی ام اس چیست؟

سی ام اس CMS (Content Management System) یک سیستم برای ایجاد وبسایت و مدیریت محتوا است. این پلتفرم مجهز به پنل مدیریتی می‌باشد که به شما این امکان را می دهد وبسایت را از طریق رابط گرافیکی (و نه مستقیما از کدهای وبسایت) طراحی کرده یا تغییر دهید. گاهی اطلاعات سایت مانند تغییر شماره تماس، آدرس و…  نیاز به ویرایش دارند و یا گاهی قصد ایجاد محتوایی دارید و می خواهید آن را به نمایش بگذارید این پلتفرم کار شما را ساده می کند و به راحتی می توانید خواسته هایتان را اعمال کنید.

وردپرس چیست؟

وردپرس یک پلتفرم سی ام اس برای ایجاد وبسایت است و در عین حال یکی از محبوب ترین ها به شمار می‌رود. بر اساس آنالیزهای w3techs حدود 43% از سایت های اینترنتی با وردپرس ایجاد شده اند.
این پلتفرم منبع باز است بدان معنا که علاوه بر پنل مدیریتی، کاربران میتوانند به کدهای آن دسترسی پیدا کنند و به دلخواه آن را ویرایش نمایند. همچنین دسترسی به بروزرسانی های منظم و رایگان از ویژگی های آن محسوب می شود. البته لازم به ذکر است که علاوه بر وردپرس پلتفرم هایی مانند: جوملا، دروپال و… هم در بازار وجود دارند اما سهم وردپرس در دنیای اینترنت با اختلاف بیشتر از سایر رقبا است.

طراحی سایت با کد نویسی

یکی از روش های طراحی سایت استفاده از زبان های برنامه نویسی مختلف برای طراحی ظاهری سایت (Front-end) و بخش ارتباط با سرور و عملکرد وب سایت (Back-end) است. از محبوب ترین زبان های برنامه نویسی برای طراحی سایت می توان پایتون، جاوا اسکریپت، پی اچ پی، اچ تی ام ال، سی اس اس و… را نام برد.

شایان ذکر است که در پلتفرم وردپرس به علت منبع باز بودن آن میتوان کدهای وب سایت را کد ویرایش و سفارشی سازی نمود.
زبان های تحت وب خصوصیات خاصی دارند و در طولانی مدت به ثمر می‌رسند و اگر نیاز به سیستم مدیریت محتوا داشته باشید باید دانش مرتبط با آن را نیز بیاموزید. زمانی که بخواهید تغییر و تحول یا بروزرسانی در صفحه خود داشته باشید بی شک به یک برنامه نویس نیاز پیدا خواهید کرد. همچنین در بسیاری از موارد نیاز به استخدام تمام وقت یک برنامه نویس هم هست.

مزایا و معایب طراحی سایت در کدنویسی

هر کدام از زبان های نام برده نیاز به دانش و تجربه کاری می‌باشد. علاوه بر این حداقل برای طراحی یک سایت از چند زبان مختلف برنامه نویسی استفاده می‌شود. طراحی سایت با برنامه نویسی یا کد نویسی یکی از حرفه ایی ترین روش ها به شمار می‌رود. شما با این روش صاحب یک سایت اختصاصی خواهید شد.
با توجه به زمانبر بودن و هزینه های بالا برای طراحی سایت توسط کد نویسی اصولا هر مجموعه یا هر کسب و کاری به این هزینه های سنگین تن نخواهد داد، البته در ادامه در این باره بیشتر توضیح می دهیم.

معایب و مزایای طراحی سایت وردپرس

مزایا:

  • راحتی کاربری سیستم وردپرس (نیاز به دانش برنامه نویسی ندارد)
  • صرفه جویی در زمان طراحی سایت (نسبت به کد نویسی سایت به زمان بسیار کمتری احتیاج دارد)
  • تعداد زیاد کاربر (یکی از معیارهای شناسایی کیفیت هر محصول تعداد کاربران یا مصرف کنندگان آن می‌باشد و از این جهت وردپرس جامعه آماری بسیار بزرگی دارد)
  • ای پی آی های مختلف (این امکان را به شما می دهند قابلیتی که در سایت دیگری وجود دارد در سایت شما هم به نمایش درآید.)
  • سئو و بهینه‌سازی آسان (امکاناتی را به شما ارائه می دهد که به راحتی از آن استفاده کنید.)
  • منبع باز (می توانید به راحتی کد نویسی و سفارشی سازی کنید.)
  • پشتیبانی و نگهداری سریع تر و ارزان‌تر

معایب:

  • ناسازگاری برخی از افزونه ها (برخی از افزونه ها در وردپرس با یکدیگر سازگار نیستند.)
  • ضعف در ایجاد سایت های بسیار بزرگ با کاربران میلیونی (به احتمال زیاد سایت وردپرسی عملکرد ایده آلی نخواهد داشت.)


معایب و مزایای طراحی سایت با کد نویسی

مزایا:

  • قابلیت ساخت امکانات خاص
  • به راحتی میتوانید ظاهر سایت را مطابق سلیقه خود تغییر دهید
  • مناسب برای پیاده‌سازی ایده های خلاقانه و جدید
  • مناسب برای تعداد کاربر بسیار زیاد (در صورت طراحی اصولی)

معایب:

  • نیاز به دانش و تخصص بسیار بالا در برنامه نویسی
  • دارای هزینه بسیار بالا
  • به روز رسانی نسبتا پرهزینه تر و نیازمند زمان بیشتر
  • نیازمند زمان طولانی برای طراحی سایت
  • هزینه بالا برای پشتیبانی و ویرایش سایت

بررسی امنیت سایت های وردپرس و سایت های کدنویسی شده

باید در نظر داشت که با رعایت نکات امنیتی می توان ایمنی وب سایت ساخته شده را ارتقا داد و این موضوع هم در مورد وردپرس و هم در مورد کدنویسی صدق می کند. در هر دو مورد میزان امنیت وب سایت بستگی به رعایت نکات مهم و تنظیمات وب سایت دارد. بنابراین به صورت کلی برای تصمیم گیری در مورد طراحی سایت با وردپرس یا کدنویسی، بر اساس امنیت نمی توان هیچ کدام را رد کرد.

برخی از موارد مؤثر جهت رعایت امنیت سایت:

  • رمز عبور پیچیده
  • استفاده از هاست مطمئن
  • بررسی توسط آنالیزهای امنیتی
  • استفاده از پلاگین های ارتقای امنیت سایت (برای وردپرس)
  • تهیه منظم نسخه های پشتیبان

مقایسه طراحی سایت با وردپرس یا کدنویسی؟

پارامترهاکدنویسیوردپرس
هزینهنیاز به هزینه بالاپایین و متوسط
امنیتامنیت بالا به شرط حفظ نکات امنیتیامنیت بالا به شرط حفظ نکات امنیتی
زماننیاز به زمان بیشتری برای طراحی داردنیاز به زمان کمتری برای طراحی دارد
تعداد کاربربرای تعداد کاربران بسیار بالابرای تعداد کاربران کم و متوسط
پشتیبانینیاز به برنامه نویس داردبا توجه به جامعه آماری بزرگ، ساده تر و سریع تر
سئوبا داشتن دانش کد نویسی و تکنیکالبا توجه به افزونه های موجود راحت تر
مقیاس پروژهبرای پروژه های بسیار بزرگبرای پروژه های کوچک و متوسط
زمینه فعالیتانوع سایت هاانواع سایت ها

وب سایت های معروف طراحی شده با وردپرس

آیا شرکت های بزرگ از وردپرس استفاده کرده اند؟ شاید به ذهنتان خطور کند که شرکت های بزرگ و معروفی که در ایران و جهان وجود دارند از سایت های برنامه نویسی شده‌ استفاده می کنند. اما این موضوع همیشه درست نیست. در ادامه نام شرکت های معروفی که از وردپرس استفاده می کنند برایتان قرار داده شده است.

وب سایت های معروفی که با وردپرس ساخته شده اند


برخی از وب سایت های وردپرسی بزرگ ایرانی:


شرکت های بزرگ خارجی:

چطور میتوانیم متوجه شویم که یک سایت با وردپرس ساخته شده است؟

  • استفاده از ابزارهای آنلاین hth.guide
  • بررسی فایل های سایت

آموزش تشخیص سایت های وردپرسی با بررسی فایل های سایت در چهار قدم:

  • سایت مورد نظر را با مرورگر کروم باز کنید.
  • در یک نقطه از سایت راست کلیک کرده و گزینه Inspect را انتخاب نمایید. می توانید به جای این کار کلید f12 را بزنید.
  • از گزینه های موجود، Sources را انتخاب نمایید.
  • اگر فولدرهایی با نام wp-content یا wp-includes موجود بود، به این معنی است که با وردپرس طراحی شده است.

نتیجه گیری، وردپرس یا کدنویسی؟ کدام بهتر است؟

در نهایت اگر کسب و کار شما در اینترنت کوچک یا متوسط است و همچنین به دنبال آسانی در استفاده و هزینه به صرفه‌تر هستید، بهتر است وردپرس را برای طراحی سایت انتخاب کنید. اما اگر قصد اجرای پروژه های سنگین و کسب و کار بزرگی دارید (همانند سایت هایی که همواره مشتریان و افراد آنلاین آن بسیار زیاد و شاید میلیونی می باشند) بهتر است با هزینه های بیشتر و کیفیت بالاتر با یک تیم برنامه نویسی در تماس باشید.

شما میتوانید از طریق راه‌های ارتباطی موجود در سایت جهت مشاوره و راهنمایی برای ساخت سایت دلخواهتان با مجموعه تیامیر در تماس باشید.

اشتراک گذاری

پیمایش به بالا