کانال های دیجیتال مارکتینگ – چه زمانی و چگونه از آن ها استفاده کنیم؟

آشنایی با 11 مورد از پرکاربردترین کانال های دیجیتال مارکتینگ و جنبه های مثبت و منفی آن ها.
کانال های دیجیتال مارکتینگ

امروزه دیجیتال مارکتینگ یکی از مهم ترین ابتکارات استراتژیک برای کسب و کارها است. بسیاری از مردم برای کسب اطلاعات در مورد مشاغل و محصولات به اینترنت مراجعه می کنند. استفاده از استراتژی‌های مختلف بازاریابی دیجیتال برای تبلیغ کسب‌وکار و محصولات خود به صورت دیجیتالی به شما کمک می‌کند از طریق کانال‌هایی که در حال حاضر با آن‌ها درگیر هستند به مخاطبان خود دسترسی پیدا کنید. بنابراین قبل از شروع یادگیری در مورد انواع کانال های دیجیتال مارکتینگ، اجازه دهید ابتدا بدانیم بازاریابی دیجیتال چیست.

دیجیتال مارکتینگ چیست؟

دیجیتال مارکتینگ یک روش بازاریابی است که از فضای دیجیتال برای ارتباط با مشتریان و افزایش فروش استفاده می‌کند. دیجیتال مارکتینگ شامل استراتژی ها و تکنیک های مختلفی است که برای هر کسب و کار می‌تواند متفاوت باشد. برای انتخاب بهترین کانال دیجیتال مارکتینگ باید به عواملی مانند هدف بازاریابی، بودجه، منابع و رقابت توجه کرد. اگر کسب و کار شما هیچ حضور اینترنتی یا دیجیتالی ندارد، فرصت های بی شماری را برای دستیابی به مخاطبان هدف خود از دست می دهید. در ادامه به معرفی برخی از کانال های دیجیتال مارکتینگ می‌پردازیم:

11 مورد از کانال های دیجیتال مارکتینگ

انواع مختلفی از بازاریابی دیجیتال وجود دارد که می توانید از آن ها برای افزایش دسترسی مخاطبان خود استفاده کنید. استفاده از چندین کانال دیجیتال مارکتینگ می تواند به شما کمک کند تا یک استراتژی جامع ایجاد کنید که بهترین نتایج را به همراه دارد. برای کمک به تعیین استراتژی های دیجیتال مارکتینگ، در اینجا به 11 مورد از موثرترین کانال های بازاریابی دیجیتال اشاره شده است:

1. وبسایت

وبسایت یکی از مهم ترین کانال های دیجیتال مارکتینگ است که نماینده آنلاین برند، محصول یا خدمات شما می‌باشد. وبسایت باید طراحی زیبا، کاربرپسند، موبایل فرندلی و سئو فرندلی داشته باشد تا بتواند بازدیدکنندگان را جذب و به مشتری تبدیل کند.

2. بازاریابی محتوا (Content Marketing)

بازاریابی محتوا به محتوای اطلاعاتی و ارزشمند مانند پست‌های وبلاگ، ویدیوهای آموزشی و سایر مطالب آموزشی اشاره دارد. این نوع بازاریابی به شما کمک می کند تا با مخاطبان خود ارتباط برقرار کنید و به سوالات آن ها پاسخ دهید. همچنین می تواند به ایجاد سرنخ و منجر شدن به فروش کمک کند.

محتوا باید به طور منظم با در نظر گرفتن مخاطب هدف منتشر شود. در حالت ایده آل، برند شما با انتشار محتوای باکیفیت و مورد قبول، به صدای قابل اعتمادی در صنعت تبدیل می شود. هدف این است که مخاطبان برای کسب اطلاعات در مورد آخرین روندهای صنعت ابتدا به سراغ شما بیایند.

بازاریابی محتوا

جنبه های مثبت

  1. رایگان است.
  2. محتوا می‌تواند بسیار متنوع باشد. این امکان را فراهم می‌کند تا با آموزش، سرگرمی و الهام بخشیدن به مخاطبان، برند خود را بسازید.
  3. به همه انواع دیگر بازاریابی دیجیتال دامن می زند.

جنبه های منفی

  1. رقابت زیادی وجود دارد و زمان زیادی برای رسیدن به هدف نیاز است.
  2. استمرار و کیفیت بالا برای موثر بودن ضروری است. محتوای شما باید در حین برندسازی و دستیابی به اهداف تجاری، نیازهای مشتریان را برآورده کند.

3. بهینه سازی موتورهای جستجو (SEO)

سئو یا SEO مخفف بهینه سازی وبسایت برای موتورهای جستجو مانند Google است که شامل مجموعه ای از تکنیک ها و روش ها برای افزایش رتبه وبسایت در نتایج جستجو  (SERP)است. سئو به شما کمک می‌کند تا بازدیدکنندگانی که به محصولات یا خدمات شما نیاز دارند را جذب کنید و اعتبار وبسایت خود را افزایش دهید. برای انجام سئو می‌توانید از ابزارهایی مانند گوگل آنالیتیکس، گوگل سرچ کنسول، ماز و غیره استفاده کنید.

جنبه های مثبت

  1. باعث افزایش دیده شدن برند می شود.
  2. در مقایسه با PPC ( (Pay Per Clickمقرون به صرفه است.

جنبه های منفی

  1. سئو به محتوا و فناوری بستگی دارد.
  2. تغییر الگوریتم های گوگل ممکن است مانعی مقابل تلاش های شما شود.
  3. برای به نتیجه رسیدن به زمان نیاز دارد.

قدم های بعدی

  • سئو با محتوای خوب شروع می شود. یک استراتژی محتوایی خوب را دنبال کنید و برای پیدا کردن آنچه مردم سرچ می‌کنند، به دنبال کلمات کلیدی مناسب بگردید.
  • در مورد توصیه های Google برای محتوا به روز بمانید.
  • استفاده از افزونه ای که به بهینه سازی سایت کمک می کند (به عنوان مثال Yoast برای وردپرس).

4. بازاریابی موتورهای جستجو/پرداخت به ازای کلیک (Search Engine Marketing/Pay-per-Click)

بازاریابی موتورهای جستجو یا (Search Engine Marketing) SEM به تبلیغات پولی اشاره دارد که در بالای نتایج جستجو ظاهر می شوند. هزینه این تبلیغات معمولاً به تعداد کلیک‌هایی که لینک دریافت می‌کند بستگی دارد، از این رو «پرداخت به ازای هر کلیک» نامیده می‌شود.

وقتی برای جایگاه های تبلیغاتی هزینه  پرداخت می کنید، برچسب “Ad” یا “تبلیغ” در کنار URL شما نمایش داده می شود. علی رغم آگاهی مخاطب نسبت به این موضوع که این موارد تبلیغات هستند، هنوز روی این لینک ها کلیک می کنند و این می تواند یک استراتژی بازاریابی دیجیتال بسیار موثر باشد.

جنبه های مثبت

  • به دستیابی سریع به رتبه های برتر نتایج جستجو کمک می کند.

جنبه های منفی

  • هدف قرار دادن کلمات کلیدی محبوب تر معمولا پرهزینه است.

5. بازاریابی شبکه های اجتماعی (Social Media Marketing)

در بازاریابی شبکه های اجتماعی شما با استفاده از شبکه های اجتماعی مانند فیسبوک، اینستاگرام، توییتر، لینکدین و غیره، با مخاطبان خود ارتباط برقرار می‌کنید و برند، محصولات یا خدمات خود را معرفی می‌کنید. بازاریابی شبکه های اجتماعی به شما کمک می‌کند تا شناخت برند، تعامل با مشتری، ترافیک وبسایت و فروش خود را افزایش دهید. برای دستیابی به مخاطبان جدید می‌توانید از تبلیغات استفاده کنید، یا می توانید یک پروفایل برای کسب و کار خود در هر یک از پلتفرم های رسانه های اجتماعی ایجاد کرده و پست هایی برای تبلیغ محصولات جدید، فروش یا محتوای تازه منتشر شده ایجاد کنید.

اینکه از کدام پلتفرم رسانه اجتماعی استفاده خواهید کرد به نوع مخاطبی که می خواهید به آن تعامل داشته باشید بستگی دارد. به عنوان مثال، طبق تحقیقات، اینستاگرام برای دستیابی به مخاطبان 25 تا 29 ساله بهترین گزینه است.

بازاریابی رسانه های اجتماعی

جنبه های مثبت

  1. نرخ تبدیل بالایی دارد.
  2. وقتی مردم محتوای شما را دوست دارند، نظر می دهند و به اشتراک می گذارند، رشد به سرعت اتفاق می‌افتد.
  3. تبلیغات فیس بوک/اینستاگرام به شما این امکان را می دهد از مشتریان خاصی را هدف قرار دهید و پیام خود را به افراد مناسب منتقل کنید.

جنبه های منفی

  1. رسانه های اجتماعی چالش برانگیز هستند. الگوریتم هر از چند گاهی تغییر می کنند. در کنار آن، فرمت های محتوای جدید به طور مکرر معرفی می شوند.
  2. اگرچه پست کردن در رسانه های اجتماعی ساده به نظر می رسد، اما برای انجام مداوم و کارآمد آن به برنامه ریزی استراتژیک و اختصاص زمان کافی نیاز دارید.

قدم های بعدی

این تکنیک بازاریابی از شما می خواهد که تقویمی ایجاد کنید که در آن بتوانید روزهای خاصی را برای انتشار محتوا روی این شبکه ها مشخص کنید. از آنجایی که رسانه های اجتماعی یک پلتفرم تعاملی هستند، شما باید علاوه بر انتشار محتوای با کیفیت، به مشتریان خود نیز پاسخ دهید. گفتگوهای واقعی به جلب اعتماد و بهبود وفاداری به برند کمک می کند.

6. افیلیت و اینفلوئنسر مارکتینگ (Affiliate and Influencer Marketing)

استفاده از افیلیت یا اینفلوئنسر می‌تواند با تعامل با مخاطبین اینفلوئنسرها مخاطبین شما را افزایش دهد. برای ایجاد یک رابطه موثر با افیلیت/اینفلوئنسر سعی کنید با افرادی کار کنید که در حوزه کاری شما شناخته شد و مورد احترام هستند. آن ها می‌توانند محتوایی تولید کنند که بیزینس یا محصول شما را تبلیغ کند و یک لینک به وبسایت شما را به اشتراک بگذارند. هر زمان که فروشی انجام می‌شود یا روی لینکی کلیک می‌شود اینفلوئنسر یا افیلیت مبلغی را دریافت می‌کند.

جنبه های مثبت

  1. می توان از مخاطبین اینفلوئنسرها بهره برد و نیازی نیست که صبر کنید تا مخاطبین خود را پیدا کنید.
  2. ارتباط شما با یک شخصیت محبوب این امکان را فراهم می‌کند تا فالوورها و مشتری های واقعی جذب کنید.

جنبه های منفی

  1. استفاده از این روش تنها با پرداخت مبالغ بالا به خوبی انجام نمی‌شود، شما باید تصمیم بگیرید و اینفلوئنسر مناسب را بر اساس مخاطبین و برند خودتان انتخاب کنید.
  2. بی اعتمادی مردم نسبت به اینفلوئنسرها در حال افزایش است و باید با احتیاط عمل کنید و در مورد پرداخت به آن ها شفاف سازی کنید.

مراحل بعدی

آنچه از کمپین اینفلوئنسر مارکتینگ خود انتظار دارید را مشخص کنید. فهرستی از اینفلوئنسرهای احتمالی ایجاد کنید که به نظر می‌رسد با برند شما همخوانی خوبی دارند. با آن ها تماس بگیرید و در مورد شرایط خود و در نظر گرفتن شرایط آن ها مذاکره کنید.

7. ایمیل مارکتینگ (Email Marketing)

وقتی شخصی از وب سایت یا کسب و کار شما بازدید می کند، از او دعوت کنید تا به لیست مشترکین ایمیل بپیوندد. شما می توانید ایمیل هایی در مورد فروش، رویدادهای ویژه یا انتشار محصولات ارسال کنید.

ایمیل مارکتینگ یک روش بازاریابی است که شما با ارسال ایمیل های تبلیغاتی یا اطلاع رسانی به لیست ایمیل های خود، با مشتریان خود در ارتباط می‌مانید و آن ها را به خرید یا اقدام مورد نظر ترغیب می‌کنید. ایمیل مارکتینگ یک روش ارزان، سریع و قابل اندازه گیری برای افزایش وفاداری و فروش است. برای انجام ایمیل مارکتینگ می‌توانید از ابزارهایی مانند Mailchimp، MailerLite ، Sendinblue  و غیره استفاده کنید.

جنبه های مثبت

  1. در میان چندین نوع بازاریابی دیجیتال، این یکی از هر گونه الگوریتم در حال تغییر مستقل است.
  2. ارتباط مداوم با مخاطبان لیست ایمیل به شما امکان می دهد روابط خود را تقویت کنید و احتمالاً زمانی که قصد خرید دارند شما را در ذهن خود نگه می دارند.

جنبه های منفی

  1. اغلب مشتریان ایمیل ها را باز نمی کنند.
  2. پیدا کردن راه هایی برای افزودن ارزش به گونه ای که مشتریان لغو اشتراک نکنند دشوار است.

8. موبایل مارکتینگ (Email Marketing)

طبق تحقیقات گوگل، 27 درصد از مردم در سراسر جهان از جستجوی صوتی تلفن همراه استفاده می کنند. این تحقیق همچنین نشان می دهد که بی واسطه بودن به اندازه وفاداری مهم است. و هیچ چیز فوری تر از حل یک مشکل با گوشی هوشمند در هر مکان و هر زمان نیست. موبایل مارکتینگ از طریق دستگاه های تلفن همراه، محصولات و خدمات را به مخاطبان هدف معرفی می‌کند. برخی از روش های سرمایه گذاری در موبایل مارکتینگ عبارتند از:

بازاریابی مبتنی بر اپلیکیشن: شامل برنامه های موبایلی که تبلیغات بنری، ویدئویی و… را درون خود نمایش می‌دهند.

بازاریابی مبتنی بر پیامک: شامل ارسال پیام های کوتاه به کاربران که حاوی تبلیغات، اطلاعات، پیشنهادات و… باشند. این روش نیازمند رضایت قبلی کاربران است و می‌تواند برای ایجاد وفاداری و تعامل موثر باشد. برای مثال، بسیاری از شرکت های خدماتی مانند بانک ها و اپراتورهای تلفن همراه از این روش استفاده می‌کنند.

بازاریابی مبتنی بر QR کد: شامل استفاده از کدهای دوبعدی که با اسکن کردن آن ها با دوربین موبایل، کاربران را به یک صفحه وب یا یک محتوای دیجیتال مانند کاتالوگ دیجیتال هدایت می‌کنند. این روش می‌تواند برای ارائه اطلاعات بیشتر و افزایش ترافیک وب استفاده شود.

بازاریابی مبتنی بر واقعیت افزوده: شامل ایجاد تجربه های جدید و متفاوت برای کاربران با ترکیب کردن عناصر مجازی و واقعی. این روش می‌تواند برای افزایش جذابیت، ارزش و تعامل محصولات و خدمات استفاده شود.

جنبه های مثبت

  1. این روزها مشتریان زمان بیشتری را روی تلفن های همراه می‌گذرانند تا روی دسکتاپ یا لپ تاپ.
  2. می‌توان با استفاده از تکنولوژی هایی مانند GPS و Wi-Fi، تبلیغاتی را ارائه داد که بر اساس موقعیت جغرافیایی کاربران سفارشی شده باشند.

جنبه های منفی

  1. در مقایسه با کامپیوتر فضای کمتری در دسترس است.
  2. تبلیغات موبایلی نرخ کلیک پایینی دارند.
  3. مردم اغلب از وقفه های پیام های بازاریابی در هنگام برقراری ارتباط بیزارند.

نکته

  • همه چیز را ساده و کوتاه نگه دارید.
  • از متن واضح و دکمه های بزرگ استفاده کنید.
  • برای انتقال پیام خود به افرادی که سیستم صوتی را خاموش کرده‌اند، به ویدیوهای خود زیرنویس‌ اضافه کنید.

در مجموع موبایل مارکتینگ یکی از روش هایی است که می‌تواند به کسب و کارها کمک کند تا بازار خود را گسترش دهند، با مشتریان خود ارتباط برقرار کنند و از رقبای خود جلو بزنند. برای موفقیت در این زمینه، باید استراتژی های مناسبی طراحی و پیاده سازی کرد و از ابزارهای موثری استفاده نمود.

9. بازاریابی ویدئویی (Video Marketing)

امروزه، ویدئوهای کوتاه در جذب مشتری سریع تر از متن عمل می‌کنند. محتوای ویدیویی زنده یا از پیش ضبط شده، چه آموزشی باشد چه سرگرم کننده، یک گزینه دیجیتال مارکتینگ قابل اعتماد است.

امروزه بیش از 2 میلیارد نفر در هر ماه در یوتیوب به دنبال چیزی می گردند. این یک فرصت امیدوارکننده برای دستیابی به مشتریان جدید است و استراتژی های بازاریابی ویدیویی نتایج را در سراسر قیف بازاریابی هدایت می کنند.

80 درصد از مشتریان موتورهای جستجو و ویدیو را برای اطلاع از محصولات و بررسی نظرات انتخاب می کنند.

بازاریابی ویدیویی

10. بازاریابی صوتی (Audio Marketing)

رادیو از دوران طلایی پخش تجاری مورد علاقه مشتریان بوده است. از دهه 1920 تا به امروز، عده ای از مردم هنوز به طور مرتب به رادیو گوش می دهند و از رادیو سنتی به رادیو اینترنتی سوئیچ کرده اند. کانال هایی مانند Spotify به پیشرفت بازاریابی صوتی کمک می کنند. بازاریابی صوتی بسیار گسترده تر است زیرا شامل پادکست ها نیز می‌شود.

پادکست ها به طور فزاینده ای مورد استقبال قرار گرفته اند و مخاطب را از رادیو دور می کنند. مردم هنگام کار کردن، رانندگی و یا … گوش دادن به پادکست را ترجیح می‌دهند. برای بازاریابی صوتی، باید عادات مخاطبان هدف خود را درک کنید. به فعالیت هایی که ممکن است در حین گوش دادن به فایل های صوتی شما انجام دهند فکر کنید. به این ترتیب، می توانید بازاریابی صوتی را به یک فرصت فروش بزرگ برای برند خود تبدیل کنید.

جنبه های مثبت

  • تولید محتوای صوتی آسانتر و ارزانتر از ویدئو است.

جنبه های منفی

  • شانس بازگشت فوری سرمایه کمتر است.

11. چت بات مارکتینگ (Chatbot Marketing)

استفاده از چت بات ها برای تعامل با مشتری در وب سایت ها، رسانه های اجتماعی و پیام رسان ها. چت بات‌ها می‌توانند به سؤالات مشتریان پاسخ ‌دهند، اطلاعاتی را ارائه دهند و کاربران را از طریق قیف فروش راهنمایی کنند. بازاریابی چت بات، بسته به اینکه چقدر با اهداف تجاری و نیازهای مشتری همسو می‌شود، مزایا و معایب متعددی را به دنبال دارد که به آن ها اشاره می‌کنیم:

جنبه مثبت

  1. 24 ساعته در دسترس بودن: چت بات ها می‌توانند در هر زمانی از روز و فوری به درخواست‌های مشتری پاسخ‌ دهند و رضایت و تعامل با مشتری را حتی خارج از ساعات کاری معمولی بهبود بخشند.
  2. مقرون به صرفه: پیاده سازی چت بات ها می تواند مقرون به صرفه تر از استخدام کارکنان پشتیبان مشتری اضافی باشد. چت بات ها می توانند حجم بالایی از سوالات را به طور همزمان بدون نیاز به استراحت پاسخ دهند.
  3. کارایی و سرعت: چت بات ها می‌توانند پاسخ‌ها و راه‌حل‌های فوری ارائه دهند و زمان انتظار مشتریان را کاهش دهند. این می‌تواند به حل سریع‌تر مشکل و تجربه کاربری مثبت منجر شود.
  4. سازگاری: چت بات ها پاسخ ها و اطلاعات ثابتی را ارائه می دهند و احتمال خطای انسانی در ارتباطات را از بین می برند. این به حفظ ثبات برند و انتشار دقیق اطلاعات کمک می کند.

جنبه های منفی

  1. عدم همدلی: چت بات ها فاقد درک عاطفی هستند که یک نماینده خدمات مشتری انسانی می تواند ارائه دهد. این می تواند در موقعیت هایی که نیاز به همدلی یا درک مسائل حساس دارد، یک مشکل باشد.
  2. منحنی یادگیری: توسعه و تنظیم دقیق یک چت بات به تخصص فنی و زمان نیاز دارد. آموزش چت بات برای مدیریت سناریوها و پاسخ های مختلف می تواند پیچیده باشد.
  3. وابستگی به فناوری: بازاریابی چت بات به فناوری متکی است و اگر فناوری با مشکلاتی مواجه شود یا عملکرد نادرستی داشته باشد، می تواند منجر به تجربه کاربری ضعیف شود.

سخن پایانی

در این مقاله، به بررسی کانال های دیجیتال مارکتینگ و نقش آن ها در ارتباط با مشتریان و افزایش فروش پرداختیم و نشان دادیم که کانال های دیجیتال مارکتینگ می‌توانند به عنوان ابزارهایی قدرتمند و انعطاف پذیر برای رسیدن به بازارهای هدف، ایجاد ارزش برای مشتریان، افزایش وفاداری و تبدیل سرنخ ها به مشتریان واقعی عمل کنند. همچنین معیارهایی را برای انتخاب کانال های مناسب برای هر کسب و کار معرفی کردیم و مزایا و معایب هر کانال را بیان کردیم. امیدواریم که این مقاله برای شما مفید و کاربردی بوده باشد.

اگر در راستای رشد کسب و کار خود نیازمند مشاوره حرفه ای و ثمر بخش هستید، با تیم دیجیتال مارکتینگ تیامیر تماس بگیرید. ما در زمینه های مختلفی از جمله مدیریت پیج های اینستاگرام، طراحی سایت، سئو سایت، طراحی گرافیک، کاتالوگ دیجیتال، تیزر تبلیغاتی، عکاسی صنعتی و … فعالیت می کنیم و با شناسایی بازار هدف و رقبای شما، استراتژی های مناسب و اثرگذار را برای شناخته شدن هر چه بیشتر، جذب مخاطب و ارتقاء برند شما پیشنهاد می دهیم. همچنین به صورت ویژه برای کسب و کارهای داخل استان قزوین خدمات دیجیتال مارکتینگ در قزوین ارائه می دهیم.

اشتراک گذاری

Scroll to Top