طراحی و سئو سایت دو تا از مهم ترین عوامل کسب و کار های آنلاین هستند. داشتن یک سایت با ظاهری زیبا ولی بدون داشتن سئو، کار بی فایده ای است، اگر سایتی با سئو نامطلوب داشته باشید، نمیتوانید کاربر جدیدی را جذب کنید یا کاربرای قدیمی را حفظ کنید. در این مقاله، اصول طراحی و سئو را به شما میگوییم و نکاتی برای بهتر شدن هردو آن ها را به شما میدهیم.
جدول محتوا
طراحی وبسایت چیست؟
طراحی وب سایت شامل عواملی مانند ایجاد ظاهری جذاب و کاربرپسند، تجربه کاربری (UX) عالی و ساختار مناسب برای دسترسی راحت تر کاربران به محتوا انتخابی شما است، یک وبسایت حرفه ای شامل موارد زیر است :
- رابط کاربری (UI) جذاب : رنگ ها، فونت ها و تصاویر باید هماهنگ و رنگبندی جذابی داشته باشند.
- تجربه کاربری عالی : مسیریابی ساده (همان URL) و دسترسی آسان به محتوای های مورد نظر داشته باشند.
- واکنشگرایی (Responsive Design) : وبسایت باید برای تمامی دستگاه ها از جمله کامپیوتر، گوشی موبایل و تبلت ها کاملا واکنش گرا باشند و نباید درهم برهم باشد.
- سرعت بالا : مدت زمان بارگذاری وبسایت باید سریع باشد چون در سئو سایت شما خیلی تاثیر دارد.
سئو چیست؟
بعد اینکه یک سایت راه اندازی و طراحی کردید، حال باید سئو وبسایت را بهتر و بهینه تر کنیم
مخفف سئو (بهینه سازی موتور جستجو) و SEO به انگلیسی (Search Engine Optimization) که به مجموعه اقداماتی مانند اصول سئو و ابزارهای سئو که روی صفحات یک وبسایت پیاده سازی میشود که باعث میشود رتبه وبسایتتون در موتور های جستجوگر بهبود یابد :
- سئو داخلی (On-Page SEO) : سئو درون صفحه ای تشکیل شده از بهینهسازی محتوا، کلمات کلیدی، عنوانها و ساختار وبسایت.
- سئو خارجی (Off-Page SEO) : عبارت است از از ایجاد بک لینک، فعالیت در شبکه های اجتماعی و تقویت اعتبار سایت.
- سئو فنی (Technical SEO) : عبارت است از بهینه سازی سرعت سایت، ساختار URL و استفاده از دادههای ساختار یافته.
چرا ترکیب طراحی و سئو اهمیت دارد؟
اگر یک وسایت از نظر طراحی عالی داشته باشد اما اصول سئو در وبسایت پیاده سازی نشود، بازدید کننده ای نخواهد داشت. و همچنین، اگر وبسایتی که فقط برای موتورهای جستجو بهینه شده باشد و تجربه کاربری بدی داشته باشد، نمیتواند کاربران جدیدی را جذب یا حفظ کند. به همین خاطر است که طراحی و سئو سایت مکمل همدیگه هستند. و اگر یکی از آنها پیاده سازی نشود هیچ فایده ای ندارد.
اصول طراحی سایت برای سئو بهتر
1. ساختار URL ساده و بهینه
URL صفحات وسایت شما باید کوتاه باشد، و شامل کلمات کلیدی باشد. برای مثال :
- URL خوب: tiamir.com/what-is-seo
- URL بد: tiamir.com/page?id=12345
2. استفاده از تگهای استاندارد
- تگ عنوان ( Title ) : هر صفحه باید یک عنوان داشته باشد و شامل کلمات کلیدی مرتبط در اون صفحه مد نظر داشته باشد.
- تگ های هدینگ ( H1 الی H6 ) : ساختار محتوا را مشخص کرده و به موتورهای جستجو کمک میکنند محتوای شما را بهتر درک کنند.
3. تصاویر بهینهشده
تصایر باید حجم کم، فشرده شده باشند و دارای تگ Alt باشند تا هم سرعت سایت افزایش یابد و هم در جستجوی تصاویر موتور های جستجو بهتر دیده شوند.
4. سرعت بارگذاری سایت
طراحی و سئو سایت همیشه با چالش های خودش روبرو بوده است که یکی از این چالش ها سرعت بارگزاری سایت است چند تا از ابزارهایی مثل Google PageSpeed Insights و GTmetrix برای بررسی سرعت سایت میتوانید استفاده کنید و با کاهش حجم تصاویر، استفاده از CDN و بهینهسازی کدها، سایت خود را سریعتر کنید.
و اینکه وبسایت بر اساس آمار موجود و استاندارد باید زمان بارگذاری 1 الی 3 ثانیه، نرخ پرش تا 32% باشد. اگر زمان بارگذاری 1 الی 5 ثانیه باشد نرخ پرش تا 90% افزایش پیدا میکند. که هرچقدر نرخ پرش بیشتر باشد شما مشتریان خودتان را از دست می دهید.
5. طراحی واکنشگرا (Responsive Design)
با افزایش استفاده از موبایل، طراحی سایت شما باید در تمامی دستگاهها بدون نقص باشد. گوگل نیز سایتهای واکنشگرا را در اولویت قرار میدهد.
اصول سئو برای طراحی بهتر
1. تحقیق کلمات کلیدی
قبل از طراحی صفحات، کلمات کلیدی مرتبط با حوزه کاری خود را شناسایی کنید و از آنها در محتوا، عنوانها و متادادهها استفاده کنید. برای مثال اگر کسب و کار شما درمورد کرکره سازی است، باید کلمه کلیدی مانند کرکره سازی حرفه ای استفاده کنید.
2. لینکسازی داخلی
لینک دهی بین صفحات مرتبط سایت به کاربران کمک میکند اطلاعات بیشتری پیدا کنند و باعث بهبود رتبه سایت در نتایج جستجو میشود. لینک سازی داخلی مانند یک شهر با تابلو های شهری، راهنمای شماست که راه خود را پیدا کنید و گم نشوید.
3. بهینهسازی متا دیتا
توضیحات متا ( Meta Descriptions ) و تگ عنوان باید جذاب و شامل کلمات کلیدی باشند تا نرخ کلیک ( CTR ) افزایش یابد. برای بدست آوردن نرخ تقریبی CTR باید وبسایت را در گوگل سرچ کنسول ثبت نمایید.
4. استفاده از دادههای ساختاریافته ( Schema Markup )
اسکیما بیشتر به زبان گوگل معروف است، برای مثال وقتی شما به یک شهر یا یک کشور مهاجرت میکنید اگر زبان آن منطقه را بلد باشید خیلی راحت میتوانید مسیر خود یا خواسته ای که دارید را بدست بیاورید، به همین خاطر وقتی شما از اسکیما در وبسایت خودتون استفاده میکنید چون گوگل با این زبان برنامه ریزی شده است، خیلی راحت میتواند به خواسته اش برسد.
ابزارهای مفید برای طراحی و سئو سایت
- Google Analytics : تحلیل رفتار کاربران و ترافیک سایت.
- Google Search Console : برای بررسی وضعیت ایندکس شدن و مشکلات فنی سایت.(ایندکس به معنای این است که اون صفحه یا مقاله از وبسایت شما به موتور جستجوگر اضافه شده است و حال باید رتبه آن افزایش پیدا کند. )
- GTmetrix : برای ارزیابی سرعت بارگذاری سایت استفاده میشود.
- Canva : برای طراحی تصاویر و گرافیکهای جذاب استفاده میشود.
- Yoast SEO یا Rank Math : افزونههای وردپرس برای بهینهسازی سئو داخلی به کار گرفته میشود.
اشتباهات رایج در طراحی و سئو سایت
- استفاده از پاپآپهای آزاردهنده : این کار تجربه کاربری را کاهش میدهد و ممکن است توسط گوگل جریمه شوید.
- عدم استفاده از SSL : وبسایتهایی که گواهینامه SSL ندارند (آدرس با HTTPS) اعتماد کاربران و موتورهای جستجو را از دست میدهند.
- عدم توجه به سرعت سایت : سایتهای کند نرخ پرش بالایی دارند.
- کپی کردن محتوا : محتوای تکراری تأثیر منفی بر رتبه سایت خواهد داشت.
سخن پایانی
در این مطلب مواردی مانند طراحی و سئو سایت و ابزار های سئو به شما یاد دادیم که چگونه یک وبسایت با کیفیت و یک وبسایت ضعیف را از یکدیگر تشخیص بدهید و به شما یاد دادیم که چطور سایت خود را بر اساس اصول سئو طراحی کنید. ولی این را هم مد نظر بگیرید که طراحی سایت با سئو همیشه ساده نبوده است و با چالش های زیادی برخوردار است.
به یاد داشته باشید که دنیای تکنولوژی همیشه همراه با پیشرفت بوده است. که باید همیشه خودتان را بروز نگه دارید.
مجموعه دیجیتال مارکتینگ تیامیر در زمینه سئو و سایت همیشه موفق بوده است و توانسته سایت های متعددی را با طراحی گرافیکی خوب و سئوی مطلوبی برساند، اگر شما هم نیاز به یک وبسایت متناسب با استاندارد های جهانی و سئو مطلوبی نیاز دارید میتوانید با مشاوران حرفه ای تیامیر در تماس باشید.