موشن گرافی یا موشن گرافیک چیست؟

طراحی موشن گرافیک یکی از مهیج ترین، کاربردی ترین و پردرآمدترین مشاغل دنیاست. ایران نیز بازار کار خوبی برای موشن گرافیک دارد و افراد زیادی علاقه مند به فعالیت در این زمینه هستند. اما موشن گرافیک چیست، چگونه ساخته می شود و چه کاربردهایی دارد؟ موشن گرافیک چه تفاوتی با انیمیشن دارد؟ مراحل طراحی موشن گرافیک؟ این ها مهمترین سوالاتی است که مصرف کنندگان با آن روبرو هستند. در زیر به بررسی هر یک از آنها می پردازیم.

موشن گرافیک به انیمیشن یا فیلم هایی گفته می شود که هر پیام و محتوایی را در قالب انیمیشن منتقل می کنند.  هر چیزی که دارای حرکت و پویایی باشد به آن موشن می گویند. استفاده از این روش ارتباطی مزایای بسیاری دارد. در واقع، محتوا نه تنها مؤثرتر است، بلکه زمان کمتری برای ارائه می‌گیرد. فعالیت ها به صورت آنلاین و آفلاین از طریق منابع مختلف مانند وب سایت ها یا هر نرم افزار ارائه ویدیو در دسترس هستند. موشن گرافیک به عنوان یک شکل متحرک از طراحی گرافیک در نظر گرفته می شود. یکی از نمونه های کاربردی موشن گرافیک ارائه داده های آماری در محتوای متنی یا ویدیویی است که ایجاد جلوه بصری و نشان دادن کاهش یا افزایش این آمارها می تواند جذابیت خاصی ایجاد کند و مطالب را قابل فهم تر کند.

آشنایی با انواع موشن گرافیک

در زیر به برخی از محبوب ترین مدل های موشن گرافیک اشاره خواهیم کرد:

  • موشن گرافیک
  • موشن انیمیشن
  • موشن اینفو
  • موشن ویدئو
  • موشن استاپ
  • موشن گرافیک

اینفو موشن

قبل از توضیح  InfoMotion، باید در مورد اینفوگرافیک صحبت کنیم. اینفوگرافیک ها اطلاعاتی هستند که خلاصه می شوند و برای نمایش یا بیان یک موضوع با هم در قالب تصاویر گرافیکی استفاده می شوند. به عنوان مثال، اینفوگرافیک Covid-19 اطلاعات مفید و مختصری را در قالب یک نمایشگر گرافیکی در اختیار بیننده قرار می دهد. در اینفوموشن از فناوری مربوطه در قالب ویدئو و حرکت برای ارائه محتوای مورد نظر استفاده می شود. این بدان معناست که اطلاعات در قالب گرافیک متحرک و صدا به جای تصاویر ایستا منتقل می شود.

موشن انیمیشن

به طور کلی می توان به شباهت های زیادی بین موشن گرافیک و انیمیشن اشاره کرد و تفاوت های زیادی بین این دو پیدا کرد! اما به طور کلی می توان گفت که اساس انیمیشن بر اساس تصاویر متحرک است، اگرچه لزوماً برای انتقال پیام خاصی طراحی نشده است، بلکه بیشتر از همه جذابیت و سرگرمی داستان است. همچنین در انیمیشن، داستان پیام و محتوا را منتقل می کند،ولی موشن گرافیک روایت داستانی کمتری دارد اما مسئولیت بیشتری برای انتقال پیام به عهده تصاویر، جلوه‌ها و رنگ‌ها است.

استاپ موشن

در این روش موشن گرافیک اجسام و وسایل واقعی در حالت های مختلف جابه جا و عکسبرداری می شوند سپس با ویرایش نرم افزارهای گرافیکی به کلیپ های متحرک تبدیل می شوند و برای انتقال پیام مورد نظر استفاده می شوند.

موشن ویدئو

گاهی برای انتقال یک مطلب و جذابیت بیشتر آن، ترکیبی از فیلمبرداری و تصاویر گرافیکی ایجاد می شود که به آن موشن ویدئو گفته می شود.

در حالی که از موشن گرافیک برای همه انیمیشن ها از عکس و فیلم استفاده می شود. اما به خصوص در موشن گرافیک به جای استفاده از تصاویر واقعی از وکتور یا نقاشی استفاده می شود که با استفاده از نرم افزارهایی مانند Illustrator ویرایش و متحرک می شوند. همانطور که قبلا ذکر شد این انیمیشن ها فیلمنامه خاصی دارند و پیام کلی آن توسط گوینده در تصاویر بیان می شود.

کاربردهای اصلی موشن گرافیک چیست؟

 

اشتراک گذاشتن اطلاعات

اگر می خواهید پیام یا اطلاعاتی را به مخاطب منتقل کنید، می تواند به شما کمک کند تا این کار را به راحتی و به طور موثر انجام دهید. از طریق این روش می توانید با افزودن امکانات صوتی مناسب و سایر امکانات، ایده های خود را به انیمیشن تبدیل کنید تا محتوا برای مخاطب قابل قبول تر و قابل فهم تر شود.

دیجیتال مارکتینگ

دیجیتال مارکتینگ یک حوزه گسترده است که شامل بازاریابی رسانه های اجتماعی، بازاریابی ایمیلی، بازاریابی موتورهای جستجو و موارد دیگر می شود. تمام فناوری های بازاریابی آنلاین از موشن گرافیک برای تبلیغات و اهداف دیگر استفاده می کنند.

ایجاد لوگوی متحرک

لوگوی شرکت شما، وب سایت و… برای جذابیت بیشتر می توان انیمیشن اضافه کرد. این یک نوع موشن گرافیک است.

پست در رسانه های اجتماعی

اغلب مردم برای دنبال کردن اخبار، اطلاعات، سرگرمی ها، دوره های آنلاین و… به شبکه های اجتماعی متکی هستند. همه اینها با محتوای متفاوتی ارائه می شوند. افزودن انیمیشن به این محتوا به جذب افراد بیشتر به پست‌های شما کمک می‌کند.

ساخت عناوین ویدئویی

یکی از رایج ترین برنامه های گرافیکی ایجاد عناوین ویدیویی است. قبل از شروع فیلم یا ویدیوهای دیگر، عنوان با استفاده از تصاویر متحرک نمایش داده می شود. موشن گرافیک برای سرگرمی مخاطب طراحی شده است و بسیار جالب به نظر می رسد. متن با یک قطعه موسیقی پس زمینه متحرک همراه است.

آشنایی با مراحل طراحی موشن گرافیک

مراحل ایجاد و طراحی موشن گرافیک شامل ده مرحله اساسی است. این مراحل ممکن است از پروژه ای به پروژه دیگر بسته به سبک تصویر، موضوع و عوامل دیگر متفاوت باشد.

  • در مورد موضوع تحقیق کنید
  • سبک و نوع موشن گرافیک را انتخاب کنید
  • ایجاد یک طرح اولیه به صورت متنی
  • ساخت تصاویر اولیه دنباله دار
  • طراحی صدا
  • ساختن تصاویر نهایی
  • موشن گرافیک نهایی را بسازید
  • صدا گذاری موسیقی و کارکترها
  • بررسی موشن گرافیک ساخته شده
  • و مرحله آخر انتشار موشن گرافیک

مزیت موشن گرافیک و هزینه ساخت موشن گرافیک

هدف اصلی از ایجاد تصاویر متحرک، انتقال یک پیام یا محتوای خاص به مخاطب است. تصاویر متحرک و گرافیک بیشتر جلب توجه می کنند و برای بیان محتوای آموزشی یا تبلیغاتی مفیدتر هستند که طبیعتاً قدرت بیان محتوا را از طریق حرکت روی صدا افزایش می دهد. مزیت موشن گرافیک هزینه پایین تولید آن نسبت به سایر ویدئوها است زیرا بیشتر کارها با ویرایش کامپیوتری و نرم افزارهای دیگر انجام می شود و در این راه نیازی به تولید و فیلمبرداری نیست. انواع سبک های موشن گرافیک جذابیت بصری نیز دارند و می توانند مطالب مورد نظر را به صورت مختصر و مفید به مخاطب منتقل کنند و به دلیل همین مختصر بودن است که بیننده تمایل بیشتری به تماشای موشن گرافیک دارد. . به خصوص در دنیای امروز که تولید محتوای مکتوب مخاطب خاص خود را دارد و همه تمایلی به خواندن متن های طولانی ندارند! در ادامه مزیت های موشن گرافی را به صورت تیتر وار بیان می کنیم

  • موثرتر و بادوام تر از روش های دیگر
  • ارسال بهتر پیام ها و محتوای آموزشی یا تبلیغاتی
  • بهبود کیفیت آموزش یا تبلیغات
  • در قالب شبکه های اجتماعی خوانندگان بیشتری را جذب کنید

موشن گرافیک چه تفاوتی با انیمیشن دارد؟

تفاوت دیگر انیمیشن و موشن گرافیک را می توان در زمان اجرای آنها دید. از آنجایی که هدف از ایجاد موشن گرافیک، معرفی ویژگی های محصول به بیننده است، زمان نمایش باید کوتاه و در عین حال مفید باشد. اما در زمان دیگری انیمیشن وجود دارد که باید زمان زیادی داشته باشد تا محتوا به درستی به بیننده منتقل شود. تفاوت انیمیشن و موشن گرافیک به دو شرط فوق محدود نمی شود و تفاوت های دیگر نیز در انتقال ایده است. با توجه به ماهیت انیمیشن، داستان باید به اندازه کافی طولانی باشد تا با بینندگان یا غیرمخاطبان ارتباط برقرار کند. موشن گرافیک باید موضوعی را به صورت کوتاه اما مفید به مخاطب منتقل کند. هدف از تولید موشن گرافیک و انیمیشن اصلی ترین تفاوت بین این دو است. از انیمیشن برای ساخت داستان های کارتونی که محتوای خاصی دارند استفاده می شود. اما برعکس، موشن گرافیک است که به هیچ وجه هدف تولید یک کارتون و رساندن داستان به مخاطب را دنبال نمی کند.  برای ساخت انواع تیزرهای تبلیغاتی استفاده می شود. به عبارت دیگر هدف از ساخت موشن گرافیک این است که ویژگی های یک محصول را به نمایش بگذارد تا مخاطب آن محصول را بشناسد.

ساخت موشن گرافیک چقدر زمان می برد؟

 

زمان لازم برای ساخت یک موشن گرافیک به عوامل مختلفی مانند طول زمان انیمیشن و حجم سفارشات بستگی دارد. معمولاً تولید موشن گرافیک بلافاصله پس از ثبت سفارش مشتری شروع می ‌شود. ساخت موشن گرافیک‌هایی که 10 تا 20 ثانیه زمان دارند معمولاً بین 2 تا 3 روز کاری ساخت آن ها توسط شرکت تیامیر tiamir.com طول می کشد. در همین حال، موشن گرافیک های طولانی تر، مانند موشن گرافیک های 1 دقیقه یا بیشتر، اغلب بر اساس هر پروژه مشخص می شوند و ایجاد آن می تواند 6 یا حتی 10 روز کاری طول بکشد.

آیا ساخت موشن گرافیک بر روی فروش تاثیر دارد؟

تجربه نشان داده است که موشن گرافیک جلوه های بصری و صوتی دقیق و اساسی تری را منتقل می کند. این انیمیشن ها می توانند پیام شما را به طور موثرتری منتقل کنند. اگر برای یک محصول موشن گرافیک ارائه دهید، افراد بیشتری به آن نگاه می کنند و در نهایت احتمال خرید از شما بسیار بیشتر خواهد شد. افراد با ویدیوهایی که حاوی موسیقی و گفتار هستند بهتر ارتباط برقرار می کنند. در این راستا خدمات موشن گرافیک در ایران برای استارت آپ ها یا شرکت های بزرگی که خدمات ارائه می دهند یا محصولی برای فروش دارند بسیار مفید است. ارسال این ویدیوها اعتبار شما را نزد مخاطبانتان افزایش می دهد. افراد به شما اطمینان می کنند و تصمیمات بهتری برای خرید می گیرند. با موشن گرافیک می توانید هر آنچه را که نیاز دارید به زبانی ساده در تبلیغ خود قرار دهید.

سفارش ساخت موشن گرافیک توسط شرکت تیامیر

در استودیو تیامیر می توانید انیمیشن های ویدئویی و موشن گرافیک  در سبک های مختلف را با بهینه ترین قیمت سفارش دهید. تیم انیمیشن تیامیر tiamir.com  متشکل از کارشناسان حرفه ای انیمیشن مانند تصویرگر، طراح شخصیت، انیماتور، مدل ساز، طراح حرکت، تدوینگر و کارگردان انیمیشن است. ایجاد گرافیک متحرک در استودیو تیامیرشامل پشتیبانی کامل پروژه از ابتدا تا انتها است. برای به دست آوردن اطلاعات لازم در مورد نحوه کار و قیمت تنها کافی است به  tiamir.com مراجعه کنید.

سوالات متداول